2008-09-08

Kalas, dop, ridning och somna själv.

Nu är det dags för ett inlägg, tycker jag. Och eftersom att D inte inte riktigt har tid så får väl jag ta och peta in lite nyheter.

Det bästa R vet är snören. Om jag eller D har en tröja med snören på är hans lycka gjord. Han pillar upp knutarna på snörena på spjälskyddet och ligger och snuttar på dem, han snuttar på knytbanden på mössan, mattfransar, ja alla snören och band han kan komma åt.

Fingrarna är också en hit, helst ska så många som möjligt in i munnen samtidigt.

Vi har haft en hel del för oss sen sist.

Rs kusin Sofia med familj var här och sov över, det var jättetrevligt! Vi tog ett par rejäla promenader med våra matchande barnvagnar.

Det var då D kom på att han skulle köra ”somna själv”-metoden. Fy fan, säger jag bara. Det var riktigt jobbigt, men oj så effektivt! Nuförtiden lägger vi vår förr så pigga nattuggla vid 21-tiden och han sover! Ibland sover han hela natten och ibland vaknar han en eller ett par gånger och vill äta lite välling. Men vilken skillnad!

Vi har varit på dop. Det var min barndomskompis lille nr2 som bjöd in oss på det. En vacker ceremoni (som R sov sig igenom) & sen vart det dopfika hemma hos dem.

Robins kusinbarn Rasmus har fyllt ett helt år och vi var på kalaset. Vilken fest med tårtor och paket! R var lite bitter, för han fick bara äta mammamjölk när vi åt tårta.

Efter 1-årskalaset for vi raskt vidare till kräftskiva hemma hos Rs farfar. R verkar ha upptäckt att farfar inte alls är så farlig som han haft för sig ett tag. Han testade farfars badkar innan kvällsvälling och hemfärd.

Vilket för oss vidare till nästa ämne som är Rs matvanor. Från tidigare totalt kaos med amning på alla möjliga tider och hur ofta som helst, har det hela stabiliserat sig och vi har faktiskt lyckats få till ganska bra rutiner. Numera äter (dricker) han välling till frukost, sen en skvätt mammamjölk direkt från källan på förmiddagen. Vi började igår med smakportion vid 14-tiden, potatispuré med plommonpuré till dessert stod på menyn och det slank ner utan protester. Det blir en amning senare på eftermiddagen och gröt vid kl 18. Sen vill han gärna amma en slurk efter ungefär en timme, mest för mys tror jag... Kl 20 är det bad och efter det är det vällingdags. Sen sover han förhoppningsvis gott hela natten.

R har även testat på det där med att sitta uppe på ett jättestort djur. Det var häftigt, tyckte han.

/K









2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är "somna själv"-metoden?

Anonym sa...

Jag vill oxå veta, å varför är den dålig? XD