2010-02-15

Utvecklingssamtal

Idag har vi varit på utvecklingssamtal på dagis.
Robin klarar sig finfint, sover och äter bra. Det enda han inte gillar är när andra barn tar de saker han leker med. Då blir han antingen stående och tittar oförstående på dem eller så går han till personalen och gnäller. De uppmuntrar honom att säga ifrån att han har leksaken just då.

Robin vill gärna vara med och göra "vuxensaker", som att gå med soporna eller köra matvagnen. Han har bra koll på rutinerna och vet när det är dags att tvätta händerna, sätta sig på sin stol och äta, sova eller sitta i fönstret och vänta på att mamma kommer och hämtar.

Han har även börjat testa gränser, häller ut mjölk, smular sönder smörgåsen och "tappar" mat på golvet eller liknande. Allt medan han tittar illmarigt på sina fröknar och ser om de kommer säga till honom. Tydligen är det ett tecken på att han känner sig trygg, att han vågar testa.

Sammanfattningsvis tycker de att Robin är en glad liten kille som fungerar bra på förskolan.

I april kommer Robin att flyttas till en syskongrupp, då det är stort tryck på platser i småbarnsgruppen och han är redo att kliva upp ett steg.

Vi hade inte förväntat oss några problem, men det är ändå skönt att höra att det går bra för våran lilleman.

/K


Redo för bus!

1 kommentar:

Anonym sa...

Heja ROBIN aTT Du är duktig på det Du vill göra det vet Mormor det finns ingen som kan sjunga som Du Kram från Din Mormor och Dilba.