2008-03-01

Klippetiklipp

Jahapp nu har de klippt sönder den stackars pojken som redan har fler hål än ett durkslag...
Inte så farligt som det låter men jag kanske ska börja från början för det känns som det senaste dygnet vart händelserikt.
Som jag trodde så vart det ju sola plus mat var tredje hrs tills nästa morgon (idag).
Det är rätt tradigt att ge mat samt pumpa ut så ofta som var tredje timma, först tar själva pumpningen minst 30min efter det ska den maten som redan är utpumpad och kall hämtas ut (man får inte hämta den själv) och sedan värmas upp i vattenbad sen ska ju grabben väckas och komma in i matchen efter det så kan man ge han flaskan det går däremot skapligt fort.
Så varje matning tar minst en timma därtill kommer ju blöjbytning återinsommning och annat så de tre timmarna man har att få lite sömn är i verkligheten max 1½hrs som bäst.
Sen är det ju näst intill omöjligt att sova under några andra timmar än de nattimmar man är van vid (23-07, typ) vilket betyder att man har två chanser på sig att sova. =)
Nu förstår ni att gårdagens kväll/natt förflöt rätt normalt för oss (efter en vecka så känns det som vi har koll på hur det funkar).
Barnläkaren skulle tagit ett immunförsvars blodprov i går kväll, men han spelade väl golf istället för vi såg inte röken av han så det provet togs samtidigt som bilirubinprovet imorse.
Sköterskorna på EMskiftet erbjöd sig även att vara barnvakt åt R en stund så vi fick komma ut på en liten promenix. Självklart nappade vi på det och var ute någon kvart var riktig skön lite tur, kanske skrivs mer om den vid senare tillfälle.
Dagen började ju med att ta nytt blodprov och det gick faktiskt bra men jag fick säga ifrån när någon student skulle ta det,m finns ju knappt någonstans kvar att sticka han på. Men barnmorskan gjorde det själv och då var det inga problem. Direkt efter så vägdes han (och nu var både M&P nervösa) efter siffrorna flippat omkring lite så stannade de på 3860g (+85g sen gårdagen) jag var dock inte helt lugn för man visste ju inte om det var tillräckligt men barnmorskan verkade iaf nöjd, skönt.
Lite senare skulle vi testa med ammningen igen och M var rätt nervös för hur det skulle gå.
Gick väl inget vidare men efter nån halvtimma frågade M mest på skämt om R kanske är felskapt på något sätt Då utbrister barnmorskan "Men vänta!" och försöker väldigt snabbt förklara vad som kanske kan tänkas vara problemet sen far hon ut med R för att rådfråga den mer erfarna barnmorskan på samma skift. Efter ett tag lommar jag efter för att höra vad som händer, visar sig att de evn kan vara så att Rs tungspalt (den där lilla tråden på tungans undersida) kunde vara för kort så han inte kunde få bra tag/tryck när han ammar. De bestämde att barnläkaren skulle ta sig en titt vid ronden lite senare.
Efteråt fick vi svaret från blodproven, han hade fullgott immunförsvar och bilirubinvärdet hade gått ner till 292. Yippie nu slapp han sola.
När vi sen sitter i kön och ska in så spyr R och vi smiter lite snabbt in i skötrummet och byter blöja + tvättar av han lite. Vi har ju vart med om att Rs slang är en riktig liten vattenspridare man bör hålla koll på Hela tiden när det är ett blöjbyte för annars är man snart dygnsur, denna gången var det något liknade från hålet bakom... Stod ut en kvast på 1.5-2m där självklart mitt ena ben stod ivägen för! M&P fick sig dock ett gott skratt vilket var rätt skönt då.
Sen in till barnläkaren som kikade på Rs tunga som sa att den dels satt rätt nära tandköttet och var rättså kort dock kunde hon inte säga säkert att ammningen skulle bli bättre om de klippte i den däremot så trodde hon att vissa ljud (tex R) kunde bli svåra att uttala för R senare i livet så vi bestämde oss för att det var nog bäst att de klippte lite dårå.
Jag som är harigare än harigast kunde ju inte vara kvar i rummet M var dock tapper och satt med huvudet mellan benen och samtidigt höll om R hela tiden.
Ingen bedövning och han var helt "återställd" redan efter ungefär en timme då vi testade att amma igen och då kändes det som att det funkade bättre än tidigare.
Så nu har vi kommit hem igen hela familjen. Vi kommer forsätta prova att amma men även pumpa så vi är säkra på att han får i sig tillräckligt med näring.
Jag mitt klanto skulle köpa mjöklersättning om Ms pumpande inte räcker, glömde helt bort att vi har för högt flourvärde i vårat brunnsvatten och att det inte bör drickas av spädbarn så jag köpte pulver fast det finns färdigblandat, men första maten så fick han köra på det. Imorrn får vi väl åka in till stan och hämta lite vatten.
Skickar med några ÖppnaÖgonBilder + en fettobild

/P



6 kommentarer:

Anonym sa...

Home sweet home!

Anonym sa...

Oj, det verkar vara ett himla sjå för er. Nu håller jag tummarna för att ni fått komma hem för att stanna, och för att Robin nu slipper en massa jobbiga återbesök.
Lycka till med allt! Kram från Elin

Fia sa...

Gud vad ni måste vara slut hela familjen nu.. Förstår mesta dels vad ni gått igenom, hoppas ni får vara hemma och vila upp er ordentligt nu.. Sköt om er allesammans. Kramar Fia, Rasmus och Anders

Anonym sa...

Ni fick komma hem den 1 mars en händelserik dag .Tag vara på er.Och var rädda om varandra.Kram Mamma.

Anonym sa...

Fotogenique^^ Puss puss på er:) /Mellanfaster^^

Rob sa...

Får nog sluta trycka i honom så mycket mjölk. Han ser ut som Jabba the Hutt på sista bilden.