2008-02-29

Hungrig

Jahapp... gissa vart vi är?
Nog jobbigaste natten som gick nu.
Först gårdagens bakslag att bilirubinvärdet gått upp och han hade tappat lite i vikt så vi var tvungna att minst stanna kvar ett dygn till.
Barnmorskorna mfl sa åt oss att se till att han fick ordentligt med mat, så fort han började gnälla skulle han få smaka.
Sagt och gjort, vi sov inte många sekunder och stressen av hela situationen är rätt påfrestenade men vi intalade oss om att "imorgon (idag) så har han ju shyssta värden/vikt" så efter en student(!) hade stuckit Robin (för femtielfte gången) imorse så skulle han vägas i väntan på provresultatet.
Iom att vi hade pumpat gossen full hela natten var vi ju övertygade om att han var upp i en 10-12kilo vid det här laget, så gissa om man kom ner i skorna när han backat hela 100g sen igår!
Men vi fick rätt bra info/stöd/hjälp utav den barnmorskan som var med, börjades med att kika amningstekniken som Alla (ja faktisk alla, och det är nog ett femtontal nu) sagt var jättebra.
Hon såg inte heller några problem, men iom att han backat i vikt så beslutades det om att köra med pump och mata mha flaska under ett dygn.
Vid första leveransen producerades det hela 160ml varav Robin fick ta del av 60ml som P för första gången fick se till att det kom ner i magen (tog ca 20sek).
Vi fick även reda på att bilirubinvärdet från morgonen hade gått ner något (358) men fortfarande är lite högt och att det helt beror på att R inte fått i sig tillräckligt med krubb.
Känns ju jäkligt deppigt att den slitsamma natten var i princip bortkastad men Nu ska det väl vara f*n om R inte växer och bleks ur tills imorgon.
Läkaren hade inte kommit innan jag drog hem, men antagligen så är det så att vi solar och pumpar tills i morgon bitti och då tas nytt blodprov/vikt så får vi se hur det gått.

Läste att någon saknade bilder på R med öppna ögon, tyvärr har jag ingen bra men bifogar en med lite ögon på (ska försöka fixa en tills imorgon) plus en nackbild för redan när han kom ut hade han hårt uppsatt i hästsvans nästan. La även till en lite vårbild som jag tog vid våran trapp alldeles nyss.
Nu måste jag betala räkninga, mata katterna/hönsen mfl, göra rent lådor, diska, fixa kläder, osv osv innan jag drar tillbaka.
Hörs.

/P


2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller tummarna för er! Det blir snart bra ska ni se!
Vad säger katterna då när ni är borta så mkt? Bara kommer hem och vänder, och dessutom luktar skumt...

Anonym sa...

SIPPA har lyssnat på filmen så nu väntar hon er hem tag den tid det tar Kram till er alla tre Mormor vi syns när ni kommer hem.